חשוב לדעת - בית היין
X
facebook icon instagram icon

חשוב לדעת

ייתכן ותופתעו לגלות כי ישראל ממוקמת גבוה ברשימת צרכניות הוודקה הגדולות בעולם, אחרי הארצות הסלאביות כמובן, שבהן המשקה נחשב חלק מהמנטאליות, עובדה המחזקת את מקור השם- וודקה-voda המגיע מהשפה הרוסית ומשמעותו היא “מים קטנים” או “מעט מים”.
מצד שני, אם אינכם מופתעים זה וודאי כי כבר נוכחתם לגלות כי וודקה היא המשקה המשתלב בטבעיות ברורה בקרב המחפשים לרקוד ולהשתולל שכן וודקה מתאימה לערבוב כמעט בכל קוקטייל או משקאות האנרגיה, ומתאפיינת בקלילות ומגוון.
הנוזל האלכוהולי הראשוני שמתקבל בתהליך ההכנה הוא חזק ביותר ועל כן מדללים אותו במי מעיינות טהורים.
התוצאה היא משקה נקי ללא טעם וצבע. מקור ההמצאה עדיין נותר בויכוח מתמיד בין הרוסים לפולנים.
כיום, הוודקה מיוצרת בעיקר מדגנים למיניהם (לרוב שעורה), ויש שימצאו וודקה מתפו”א או ממולסה (תוצר לוואי של ייצור סוכר).

וודקה פרימיום מיתוג וודקה כ”פרימיום”, להבדיל מוודקה רגילה, נובע מקריטריונים המתייחסים לרוב לתהליך ייצור הוודקה. בעוד שוודקה רגילה עוברת זיקוק רציף, וודקה פרימיום תיוצר בתהליך ניקוי וסינון גבוה יותר, למשל וודקה גריגוס הצרפתית עוברת שלושה זיקוקים דודיים (בדומה לתהליך הפקת ברנדי/קוניאק) ואלו מקנים לה איכות ויוקרה.
בנוסף, ישנה התייחסות לחומרים ממנה מיוצרת הוודקה- ואן גוך ההולנדית מציעה 19 טעמים אמיתיים של וודקה, משמע שהוודקה מושרית בפירות עצמם או בפולי קפה אמיתיים (אספרסו) ולא בתמציות טעם,
וויברובה הפולנית העשויה משיפון…
את ההבדל תוכלו להרגיש לא רק בטעם (יש כאלו שיגידו שאינם מרגישים הבדל) אלא גם באופן פיזי, שכן לגוף מאוד קשה לפרק וודקות זולות… שווה לגלות כמה נעים יותר לשתות ולא לקום בבוקר עם הנגאובר…

וודקה בטעמים לימון, תפוז, מנדרינה, וניל, פטל, פלפל, קפה ועוד קשת רחבה של טעמי וודקה תוכלו למצוא בבית היין… המצאה נפלאה הנותנת פיתרון לכל אחד וטעמו האישי. מרענן!
שילוב טעמים בוודקה הגיע במקור, לפי המספרים, מצורך “לתבל” את הטעם הנקי והחריף (וודקה בימיה הראשונים נחשבה כקשה מאוד לשתייה), ויש הטוענים שוודקה בטעמים אף יוצרה לפני הוודקה הנקייה שאנו מכירים היום.
לשם הוספת הטעם, משרים תמציות הטעם המבוקש בוודקה רגילה ולאחר מכן מזקקים שוב, ללא הוספת סוכר בתהליך (בשונה מליקרים או שנאפסים) וכך מתקבל ניחוח וטעם עדין.

וויסקי אירי אירלנד היא המדינה השנייה בייצור הוויסקי בעולם. הוויכוח על ההמצאה עדיין עומד בעינו בין הסקוטים לאירים, בעיקר כיוון שהסיפור טוען שפטריק הקדוש שמוצאו סקוטי, הגיע לאירלנד ושם ייצר את הוויסקי לראשונה. וויסקי אירי מיוצר לרוב מתערובת של דגנים (שעורה בעיקר),ועובר בסוף התהליך שלו זיקוק רציף- המשפיע על נטרול טעמים וריחות ולכן וויסקי זה מתאפיין בטעם וריח קלילים יותר, ונחשב יותר עדין וחלק- מה שמכתיר אותו כבחירה מושלמת לצ”ייסר! וויסקי אירי מתיישן 3 שנים לפחות. ואם נניח בצד עובדות מדעיות, נוכל להתרכז בעובדה הפשוטה מכולן- עם אירים לא מתווכחים על שתייה!

וויסקי סקוטי בלנדד משקה ללא פשרות המערבב איכות באיכות. תערובת של וויסקי מאלט יוקרתי שמופק בתהליך זיקוק דודי יחד עם וויסקי דגנים המופק בזיקוק רציף. שילוב זה הגדיל מאוד את הצריכה העולמית של המשקה, כיוון שהעניק לו טעם עדיין יותר שאינו פוגע בציפיות. הערבוב נעשה בקפידה ובשליטה מוחלטת ברקיחת המוצר הסופי, ולעיתים מגיע לבלנד אחד המכיל עשרות (!) סוגי וויסקי שונים.
הערבוב נעשה במיכלי נירוסטה ע”י לחץ אויר ולאחר מכן מועבר ליישון והתמזגות טעמים בחביות עץ אלון למשך שישה חודשים. גילו של הוויסקי סקוטי בלנדד (שמצוין לרוב על התווית) מציין את זמן היישון של הוויסקי הכי צעיר בתערובת!

וויסקי סקוטי סינגל מאלט בואו נודה בעובדות-בעולם המודרני של היום מדביקים תוויות,ובמקרה שלנו נאמר כי לשתות וויסקי זה כמו ללבוש מותג יוקרתי. הוויסקי הסקוטי, והסינגל מאלט בפרט, קנה את מקומו בכבוד. ואם כבר רכשתם חיבתכם למשקה, סקוטי סינגל מאלט הוא החותמת הרשמית לרמה ורושם. חומר הגלם הכי נפוץ בסקוטלנד הוא שעורה ומשמעות הביטוי “סינגל מאלט” מתייחס לוויסקי העשוי מ100% שעורה שנעשה במזקקה אחת (ללא ערבוב) ולרוב מדולל במיי אדמת קאבול (סוג האדמה בסקוטלנד בעלת אופי וריח מעושנים המשפיעים על טעם הוויסקי).
וויסקי סקוטי סינגל מאלט עובר תהליך ייצור ארוך ומורכב ויישון של 10 שנים לפחות.
ולרציניים שביניכם- דרגות ספציפיות יותר של סינגל מאלט הן “סינגל ברל”- וויסקי המיוצר מחבית אחת שותה מדללים, או “סינגל קאסק”- מיוצר מחבית אחת שמיוצאת לשוק כפי שהיא, ללא דילול.

וויסקי אמריקאי בורבון בורבון היא מילה שכיף לבטא (תנסו כמה פעמים) ומשקה שכיף לשתות. הוא משאיר בצד את הניחוחות המעושנים ונותן משקה חד ולעניין. הרי ידוע שהאמריקאים תמיד משחקים אותה בגדול ומשיבים מלחמה לכל מותג הנחשב קלאסה אירופאית. כשתטעמו תדעו את ההבדל…וויסקי זה מיוצר רק במחוז בורבון שנמצא במדינת קנטאקי בארה”ב, ומיוצר בעיקר מתירס. חוק הכנתו קובע שיכיל לפחות 51% תירס והשאר תערובת שונה של דגנים. הוא עובר זיקוק דודי ומתיישן לפחות שנתיים וחצי בחביות עץ אלון חדשות שחרכו (שרפו) אותן מבפנים. ג’ק דניאלס וג’נטלמן ג’ק אינם נכללים בקטגוריית “בורבון” (כיוון שמיוצרים בטנסי) והם עוברים סינון מיוחד נוסף בעצי מייפל שרופים בתהליך הייצור, דבר שמעניק להם טעם וצבע מעודנים יותר. לא לנשים בלבד!

ג’ין שלוש טענות עומדות לזכותו והדרתו של הג’ין: הראשונה אומרת שג’ין הוא בין המשקאות החריפים הראשונים שיצאו למסחר בשוק האלכוהול (כבוד להיסטוריה), השנייה מספרת שג’ין היה בין המשקאות המבוקשים ביותר בתקופת היובש בארה”ב בה הבריחו משקאות בניגוד לחוק (על אל קפונה שמעתם?) והשלישית מאפיינת את הג’ין כבסיס נהדר כמעט לכל קוקטייל (כן, ג’ין לא נולד בתוך כוס עם טוניק). ג’ין מגיע אלינו מהולנד, ובמקור נקרא “ג’נייבר” על שם צמח הערער שמהווה את התבלין העיקרי במשקה.  החיילים האנגלים אימצו את המשקה בזמן שהותם בהולנד ושינו את שמו לג’ין. כיום מקומות רבים בעולם מייצרים ג’ין ולכל אחד טעם ייחודי משלו כיוון שמבוסס על תבלינים שונים ומשונים.

רום מיוצר לרוב במדינות מרכז ודרום אמריקה- פורטו ריקו, ברזיל, קובה, ג’מייקה… נכנסים לאווירה? יופי! הרום נולד מדבש איכותי הנסחט מקני סוכר, ושמו “מולסה”.
ישנן סברות רבות למקור השם רום, אחת מהן אומרת כי מקור השם הגיע משמו הבוטני של קנה הסוכר – “סכרום”. ישנם שלושה סוגים של רום: לבן- הקליל מביניהם- מתיישן מקסימום שנה, זהב- בינוני- מתיישן בממוצע 3 שנים (צבעו מתקבל ע”י הוספת קרמל) וחום- גוף כבד (יש המשווים לקוניאק!), מתיישן עד 12 שנים.  את החגיגה הזאת אנחנו חייבים לקולומבוס (כן, ההוא, מגלה אמריקה) כיוון שלולא היה מביא עימו קנה סוכר ושותל באיים הקאריביים (מקום הולדתו של הרום) אולי לא היינו זוכים לטעימה זו של החיים הטובים!

טקילה או במילה אחרת- קרנבל ! טקילה היא המשקה הלאומי של מקסיקו ועל פי ה”נורמה” (תקן הייצור) המשקה חייב להיות מיוצר בעיר טקילה ולפחות מ51% אגבה כחולה. האגבה הוא הצמח ממנו מיוצרת כל טקילה וישנם 400 סוגים. האגבה הכחולה היא האיכותית והמלכותית מביניהם. ישנן 4 קטגוריות: סילבר- טקילה שקופה הנמהלת במים, גולד (חובן אבוקדו)- טקילה סילבר בתוספת קרמל- אהובה ביותר על האמריקאים (בניגוד למקסיקנים) אך זה מה שהופך אותה לסוג הנמכר ביותר בעולם. רפוסדו- מתיישנת עד שנה ונפוצה מאוד לשתייה במקסיקו, אנייחו- דרגת הפרימיום, מיושנת בין שנה לשלוש שנים ומיוצרת מ100% אגבה כחולה. דוגמא לכך היא טקילה “פטרון” (פטרון הוא הבוס) שהוכתרה בתארים כמו “אולטרא סופר פרימיום” ושבחים אינסוף…
אצלנו בחנות בית היין תהנו למצוא סוגים שונים של טקילה פטרון ואחרות.

ביטר משקאות הביטר מוגשים כאפריטיף הנועד לפתוח לנו את התיאבון. הם מיוצרים מאלכוהול נייטרלי המופק מדגנים ומעורבב עם צמחים ותבלינים שונים ולרוב בחברות המייצרות שומרות את המתכונים בסוד. משקה הביטר המפורסם בעולם הוא הקמפרי האיטלקי. אז אמנם הטעם מר אך נ-ה-ד-ר!

אניס גם הם מומלצים לשתייה כאפריטיף. משקה האניס הראשון יוצר בשוויץ ונקרא אבסינט. אופיו הקדום של האבסינט נחשב למסוכן לבריאות ואף הוצא מחוץ לחוק. משקאות האניס עד היום הם חזקים מאוד ולכן נהוג למהול אותם במים המשנים את צבעם. משקאות האניס המוכרים לכם, שאותם תוכלו למצוא גם בבית היין הם הערק המזרח התיכוני המצוי כמעט בכל בית חובב אלכוהול בישראל, האוזו היווני והפרנו והפאסטיס הצרפתיים. חגיגת תבלינים חובקת עולם!

קוניאק בואו נגיד שאם האריה הוא מלך החיות אז הקוניאק הוא מלך המשקאות החריפים! וכדי להגיע לכס המלכות הזה עליו לעמוד בקריטריונים רבים ומחייבים. לכן הוקמה “הועדה הלאומית לקוניאק” בצרפת והיא מפקחת שהמשקה ייוצר אך ורק בחבל קוניאק, שחומר הגלם שלו יהיה ענבים לבנים רק מסוג יוני בלאן, פול בלאנש ופרנץ קולומברד. כמו כן הם מקפידים על תהליך הזיקוק ועל היישון בחביות עץ אלון המגיעות מחבל לימוזין בצרפת ועוד. כל יקב מחזיק איש ואגדה משלו הנקרא “מאסטר בלנדר” והוא האחראי בפועל לרקוח כל שנה בדיוק רב ככל האפשר את אותו הקוניאק, שלמעשה הוא ערבוב של כ-60 סוגים שונים של קוניאק. ייצור הקוניאק הוא אומנות מרהיבה ומיוחדת שגורמת לנו להעריך כל לגימה!
כל קוניאק הינו ברנדי אך לא כל ברנדי הוא קוניאק.
רמות יישון הקוניאק: vs, vsop,xo,x. (קוניאק הנסי פרדיס למשל, הוא רמה X- יישון של כ-100 שנים)

ברנדי גם הוא ממשפחת האריות. ההבדל בין קוניאק וברנדי הוא שברנדי ניתן לייצר מכל פרי שהוא ובכל מקום בעולם. הוא עובר את אותו תהליך זיקוק כמו הקוניאק- זיקוק דודי כפול בו משתמשים רק בלב הזיקוק- האלכוהול האיכותי ביותר. אם נייצר ברנדי מתפוחים נקבל “קלבדוס”- משקה זה מיוצר רק בחבל נורמנדי בצרפת מ-32 סוגי תפוחים. ברנדי דובדבנים הלוא הוא ה”קירש”, ברנדי מקליפות, גרעינים וגבעולי ענבים הוא ה”גראפה” האיטלקית.

אפריטיף משמעות השם היא “פתיחה” של ארוחה. המטרה של האפריטיף היא לגרות לנו את מיצי הקיבה… ועל כן הוא עומד בכמה חוקים- אחוזי אלכוהול לא גבוהים מקסימום 25% וזאת כמובן כדי שנזכור מה אכלנו ונוכל להנות בראש צלול. אפריטיף לעולם לא יהיה מתוק מידי, לא מוגז כדי לא לתפוס את כל המקום בבטן ובד”כ נשתה אותו בכמויות קטנות. בתאבון!

דז’סטיף מזכיר לכם את המילה באנגלית “דיזרט”? לא סתם- הכוונה היא אכן לקינוח. דז’סטיף הוא כל משקה שבא לי לסיים איתו את הארוחה- אך הקלאסיים מביניהם הם המשקאות שיש בהם עשבי תיבול מיוחדים העוזרים בעיכול. נשמע מפתיע נכון? חכו שתגלו שהליקר ייגר מייסטר המפורסם הוא אחד מהם… לבריאות!

וורמוט הלוא הוא ממשפחת האפריטיף. משקה שנולד באיטליה ואפוף מסתורין בכל הנוגע להכנתו כיוון שמעורבים בו עשבי תיבול רבים. משקה מעניין זה הוא למעשה יין לבן- מתובל, מחוזק, מסונן, מיושן וצלול. מיוצר לרוב בשלושה טעמים שוודאי מוכרים לכם: ביאנקו- מתקתק (מומלץ להוסיף לו לימון לאיזון), רוסו- מריר מתוק בצבע אדום ואקסטרה דריי- כשמו כן הוא- מאוד יבש!

שנאפס מקור השם שנאפס הוא מגרמנית ומשמעותו: לבלוע. שנאפסים אכן מחליקים בגרון בקלות וטעימים עד מאוד על כל מגוון הטעמים: תות, פסיפלורה, תאנים, לימון וכל העולה על דעתכם. נהוג לשתות אותם קרים בצ’ייסר או כתוספת מפנקת לכל קוקטייל. שנאפס הוא חבר ממשפחת הליקרים בגלל תוספת הסוכר למשקה. חומר הגלם הבסיסי של שנאפסים הוא אלכוהול דגנים ניטרלי או וודקה.
לשנאפס מקום הכרחי בכל בר בילוי או בר ביתי, ככלי משחק נוח לערבוב וטעמים מרעננים!

ליקרים הליקרים עברו תהליך פיתוח ארוך מאוד החל מהמאה השמינית לפני הספירה! ועד היום הם מעניקים לנו תענוג בלתי פוסק בבחירת הטעם האישי שלנו ומציעים לנו משקאות מעורבים עם וויסקי, ברנדי, שמנת, קפה, אגוזים, פירות, תבלינים ומה לא בעצם…כל חומר גלם יתאים- העיקר שיהיה בו סוכר. בין הליקרים המעניינים והאיכותיים בעולם תוכלו למצוא אצלנו בבית היין: דרמבוי הסקוטי- ליקר דבש איכותי על בסיס וויסקי, שרטרז הצרפתי העשוי מ-130 עשבי תיבול שונים וגרסתו הירוקה על בסיס קוניאק היא אחד המשקאות החזקים בבר, כ55% אלכוהול, קלואה האמריקאי- ליקר הקפה הנמכר בעולם. פיתויים בינלאומיים ממש כאן בהישג ידכם…אל תפספסו.

שמפניה ומבעבעים סמל לשמחה! מיין לאצילים, משפחות מלוכה, בחירי העם, טקסים מיוחדים, בחירות, חתונות, מזל-טוב, ניצחון ועד היום- על שולחן במסעדה, אירוח ביתי ומתנת יום הולדת- חגיגה ללא שמפניה היא לא חגיגה.
תהליך ייצור השמפניה הוא מהארוכים והיקרים בעולם ונעשה ע”י מומחים במיומנות וקפידה- אך הכל משתלם בלגימה ראשונה. הבועות המתרוצצות במעלה הכוס והטעם היבש והמרענן מעניקים תחושה מלאה של סיפוק. קיימת סברה כי דום פריניון- הנזיר הצרפתי שחי בשמפיין והמציא המצאות דגולות ומשמעותיות בתחום היין הוא הראשון שייצר יין מבעבע. בהמשך השנים מצטרפות שאר ארצות ייצור היין בעולם למסיבה ונותנות מענה נהדר ל- שמפניה הצרפתית. המפורסמת ביניהן היא ספרד המייצרת את הקאווה- אחד הטרנדים הבולטים בשוק הישראלי ובכלל. אז בכל פעם שאתם חולמים על מסיבה, בועות, קצף, טעמים משכרים, שירה וריקודים- אנו נוכל להציע לכם מגוון מבעבעים שיקפיצו אתכם ואת האורחים!

יינות אדומים ישראליים :
מרלו מרלו הינו זן מפורסם בכל רחבי העולם, מקורו גם כן באזור בורדו שבצרפת ולרוב אף מהווה בן זוג משלים לקברנה סוביניון כיוון שאופיו הוא רך ופירותי יותר בניגוד לקברנה הקשה.
מרלו הוא היין שהייתם רוצים לקחת לדייט רומנטי בחוץ או בבית ולהתחבר לארומה החושנית ולטעמים הקטיפתיים.

קברנה סוביניון הולך נגד הרוח, אצילי וקשוח! קברנה סוביניון הוא זן הגדל בגפן חזקה וצפופה וענביו נעים מצבע סגול- אדום ועד כחול. זהו זן קלאסי ונפוץ בגידולו בכל העולם כאשר לכל אזור גידול ניחוח אופייני משלו. מקורו הוא בבורדו שבצרפת והוא חבר קבוע בבלנד בורדו הידוע יחד עם מרלו וקברנה פרנק. קברנה סוביניון מכיל כמות טאנינים גדולה ולכן מקבל צבע עמוק, טעמים וארומות מורכבים ומתיישן נהדר לשנים ארוכות.

שיראז זן עתיק המוכר גם בשם סירה. מוצאו לא הוכרע, יש הטוענים כי הסירה מוכר מעמק הרון שבצרפת ועד היום החשוב והאיכותי בייצור היינות שם, והשיראז מדרום אוסטרליה- זן המאפיין עד היום את תעשיית היין האוסטרלית. למעשה זהו אותו ענב, אך גדל במקומות מאוד שונים בעולם המשפיעים על טעמיו והתנהגותו המשתנה בהתאם לאקלים חם או קר.
על כן תוכלו למצוא שיראז במגוון ניחוחות- החל מגוף בינוני וחמיצות מרעננת ועד לצבע עמוק בעל טעם עז ובשל. יין מושך, אלגנטי ורב פנים.

יינות בלנד יקבים רבים ושונים בעולם מציעים יין המשלב כמה זני ענבים ביחד. ערבוב טעמים שונים לכדי משקה אחיד וארומתי שיענג את החך הוא אתגר לכל יינן. וגם לנו, הצרכנים, ישנו אתגר בניסוי וטעייה או ניסוי והצלחה, הטעמים והשילובים הם אינסופיים ואנו עומדים בפני הבחירה המתאימה לנו ביותר. כל זן מביא את תכונותיו, יש אחד המחזק את האחר, יש המאזן ויש המנוגד…בבית היין נוכל להסביר, להמליץ ולעזור לכם להגיע לבחירה המרתקת ולחוות טעמים חדשים בכל פעם.
סוג נוסף של יינות בלנד הם היינות האזוריים, אלו יינות הקרויים על שם האזור ממנו באו, כמו קיאנטי האיטלקי, ריוחה הספרדי ובורדו הצרפתי. אלו מאפשרים לנו לדעת מהו הבלנד הקבוע של הזנים, מאין הגיע היין ובאיזו שיטה הוא הופק.

יינות זניים יין אדום או יין לבן אשר הופק מזן אחד של ענבים. תמיד יהיה מצוין על תווית הבקבוק האם היין הוא יין זני או שהוא בלנד של כמה זני ענבים שונים. אך אל נא תטעו במחשבה כי כל יין זני, כמו למשל פינו נואר מקנה לכם חוויה זהה של טעמים. טעמו של היין מושפע מאיזור הגידול והאקלים בו הוא גדל. ולכן לנצח קברנה סוביוניון או שרדונה ישראלים יהיו שונים מאלו הצרפתים או האמריקאים… ובכל איזור בארץ או בכל כרם בספרד הזנים גדלים בסוג אדמה שונה ועם אופי שונה. ולכן אם תגידו “אני אוהב מרלו”, אני אאלץ לשאול אתכם: “איזה מרלו?”
וכשתגיעו לאחת מחנויות בית היין אנו נוכל להדריך אתכם למצוא את הזן והמוצא העדיפים עליכם על פי טעמכם הספציפי… נתאים אופי לאופי ויהיה יופי!

יינות לבנים ישראליים :

שרדונה ענב לבן זה הוא מהמפורסמים ביותר בעולם. תכונות האופי המופלאות שלו רכשו לו מוניטין של כבוד כלל עולמי. הוא נדיב באשכולותיו וכמויות הסוכר, גדל בקלות במקומות שונים ומסתגל  לתהליכי ייצור, וכן שיטות התבגרות. מחד, השרדונה הוא בין הזנים היחידים שמתאימים ליישון בחביות עץ אלון ומאידך הוא יכול להיות מוכן (תלוי בתהליך התסיסה) מהר לשתייה- אפילו בשנת הבציר. באקלים קר נקבל יינות שרדונה חמצמצים ומינרלים ובאקלים חם ארומות טרופיות ומרקם מלא. וכל המרבה הרי זה משובח!

ריזלינג הפרחוני שבזנים הלבנים. מקורו בגרמניה. כנראה עקב תכונתו הבולטת להסתגל דווקא לאזורים קרים. גפן הריזלינג היא הידועה ביותר בהצלבות ושינויים יחד עם זנים אחרים. המטרה של חלק מן ההכלאות האלו היא לשפר את תכונותיו הבסיסיות של הענב כדי שיתאים לגידול בתנאי קרקע ואקלים מקומיים- אחת המוצלחות היא האמרלד ריזלינג המפורסם בארץ- בלנד של ריזלינג ומוסקדל. הריזלינג נחשב לזן איכותי ביותר, אלגנטי ועוצמתי המשתלב במגוון יינות- יבשים, חצי יבשים ויינות קינוח.

סוביניון בלאן זן מאוד פופולארי ברחבי הגלובוס ובארץ גם. שילוב מרענן מאוד של חמיצות עדינה וטעמים חדים. לרוב הוא איננו מתיישן בחביות. הסוביניון בלאן שומר על אופיו הקליל- בין עשב ירקרק ופרי הדר- תוכלו להתענג ביין מעניין. מושלם לצהרי שישי חמימים ובכלל…

יינות רוזה בואו לא ניתן לתפיסות תרבות מיושנות להטעות אותנו- זהו לא יין “ורוד” ובוודאי שאיננו לבחורות בלבד! אמנם ליינות הרוזה אין היסטוריה כתובה של אלפי שנים המתארת את הגילויים הראשונים והזנים המורכבים, אך אין זה מפחית ולו במעט את מקומו הפופולרי הגובר בארץ ובעולם של יין הרוזה. יינות אלה מיוצרים מענבים אדומים בתהליך ייצור של יינות לבנים. משמע, התירוש המתקבל מהענב לא מופרד מיידית מן הקליפות. השרייה זו נותנת לו את צבעו הורוד שקוף.
הוא מוגש קר וטעמו נעים, כיפי ומתאים לכל חך. התלבטתם בין לבן לאדום? השלישי מנצח.

יינות קינוח רוצים להפתיע? להיות מקוריים? לחדש? יינות קינוח הם השדרוג האולטימטיבי לסיום הארוחה. הם יכולים להתלוות למנת הקינוח (ובלבד שלא תהיה מתוקה מידי) או להחליפה. אך יש הנוהגים להגישו כאפריטיף בתחילת ארוחה או במהלכה כניגוד חזק ומעניין לטעמים מתובלים. יין הקינוח עשוי לרוב מזנים לבנים ומוגש בדרך כלל קר מאוד.הוא מתוק ויש בו אחוז אלכוהול גבוה משאר היינות. כדוגמא, יין המוסקט הוא יין מתוק טבעי ממשפחת הקינוחים, בעל ניחוחות פרחים וטעמים של פירות ודבש המשאירים טעם של עוד!

כל הזכויות שמורות לבית היין 2020

אזהרה: צריכה מופרזת של אלכוהול מסכנת חיים

פיתוח אתר: קטע | עיצוב אתר: קריאטיבו

1
דילוג לתוכן
whatsapp
wishlist
Instagraminstegram
Facebookfacebook
whatsappwhatsapp